fbpx

18.03.2024 | HR wiedza

Jak stworzyć efektywne ogłoszenie o pracę?

Innowacyjne podejście do tworzenia ogłoszeń o pracę łączy w sobie elementy HR i marketingu. Pozwala to nie tylko na skuteczniejsze dotarcie do właściwej grupy docelowej, ale także na budowanie długoterminowych relacji z kandydatami. Dzięki wykorzystaniu strategii marketingowych, takich jak storytelling, personalizacja, czy wybór innowacyjnych formatów, możemy nie tylko przyciągnąć uwagę kandydatów, ale także zaangażować ich na głębszym poziomie, jeszcze zanim zdecydują się na aplikację.

Więcej

01.10.2020 | Benefity Pozapłacowe

Teraz lunch również w pracy hybrydowej

Lunching dostarcza obiady bez kosztów dostawy i do biura i do domu

Przeczytaj >

16.09.2020 | Odżywianie w pracy

Dofinansowanie posiłków – ile to naprawdę kosztuje?

Wielu pracodawców spodziewa się, że koszty dofinansowania posiłków dla pracowników są wysokie. Tymczasem statystyki firmy Lunching pokazują, że budżet klientów, którzy zapewniają ciepłe posiłki swojemu zespołowi waha się między 70 a ponad 200 zł miesięcznie na osobę. Jest to całkowity koszt benefitu, ponieważ firmy współpracujące z Lunching płacą wyłącznie za posiłki zakupione przez pracowników. Nie są dodatkowo obciążane żadnymi opłatami stałymi ani abonamentem. Jeżeli pracownik nie będzie zamawiał posiłków na przykład z powodu zwolnienia lekarskiego lub urlopu, firma nic nie zapłaci za niewykorzystany benefit. Co więcej, nie ponoszą też żadnych kosztów z tytułu wdrożenia czy obsługi. Jak to możliwe - odpowiedzi znajdziesz w tym artykule.

Przeczytaj >

24.08.2020 | Odżywianie w pracy

Finansowanie posiłków dla pracowników z budżetu ZFŚS.

Pytacie często, czy posiłki dla pracowników można sfinansować z Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych (ZFŚS). W poniższym artykule pokazujemy, że można. Jest to  nie tylko dozwolone prawnie ale i rekomendowane. 

Przeczytaj >

17.08.2020 | Benefity Pozapłacowe

Zawód a benefit, czyli jak rodzaj wykonywanego zawodu wpływa na oczekiwania pracowników wobec benefitów

Świadczenia pozapłacowe dla pracowników już dawno przestały być ekskluzywnym dodatkiem do wynagrodzenia. Dziś są standardem, który znacząco wpływa na konkurencyjność pracodawcy na rynku pracy. Jednak benefit benefitowi nierówny. Jego rodzaj i atrakcyjność uzależnione są od wykonywanego zawodu. Jak więc dostosować kafeterię świadczeń pozapłacowych do oczekiwań różnych pracowników?

Przeczytaj >

17.08.2020 | Odżywianie w pracy

Dlaczego zdrowie i regularne jedzenie w pracy powinno być normą?

Śledzimy blogi o zdrowym odżywianiu, trenujemy i zwracamy uwagę na to, co jemy. Ale czy robimy to przez cały czas, także w pracy? Sprawdź, jak jedzą polscy pracownicy i dlaczego warto ten sposób odżywiania się zmienić.

Przeczytaj >

31.07.2020 | Odżywianie w pracy

Czy (i jak) rodzaj wykonywanej pracy wpływa na potrzeby żywieniowe?

Czy to, w jakim trybie pracujemy, wpływa na to, ile powinniśmy jeść? Tak! Sprawdź, w jaki sposób rodzaj wykonywanej pracy wpływa na Twoje potrzeby żywieniowe.

Przeczytaj >