fbpx

18.03.2024 | HR wiedza

Jak stworzyć efektywne ogłoszenie o pracę?

Innowacyjne podejście do tworzenia ogłoszeń o pracę łączy w sobie elementy HR i marketingu. Pozwala to nie tylko na skuteczniejsze dotarcie do właściwej grupy docelowej, ale także na budowanie długoterminowych relacji z kandydatami. Dzięki wykorzystaniu strategii marketingowych, takich jak storytelling, personalizacja, czy wybór innowacyjnych formatów, możemy nie tylko przyciągnąć uwagę kandydatów, ale także zaangażować ich na głębszym poziomie, jeszcze zanim zdecydują się na aplikację.

Więcej

26.08.2021 | Odżywianie w pracy

Posiłki regeneracyjne – dla kogo, jak i kiedy

Jeśli Wasi pracownicy wykonują swoje zadania w warunkach szczególnie uciążliwych, musicie zapewnić im bezpłatne posiłki, które często nazywamy regeneracyjnymi lub profilaktycznymi. W poniższym materiale znajdziecie aktualne regulacje prawne i odpowiedzi na podstawowe pytania: komu należą się posiłki regeneracyjne, i jakie powinny spełniać warunki. Znajdziecie tu również praktyczne rady menadżera BHP w firmie Pilkington Automotive Poland, będącej częścią japońskiego koncernu NSG Group, jednego z największych światowych producentów szkła i produktów szklanych.

Przeczytaj >

11.08.2021 | Odżywianie w pracy

Finansowanie posiłków dla pracowników ze środków ZFŚS – opinia prawna

Przepisy regulujące zasady wykorzystania środków z Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych (ZFŚS) na dofinansowanie posiłków dla pracowników nie są klarowne. Działy HR i kadry mają często problem z ich interpretacją. Najczęściej zadajecie nam dwa pytania:

Przeczytaj >

25.05.2021 | Case Studies

Rozmowa z Alicją Grygas, specjalistką ds. personalnych Polskiej Ceramiki Ogniotrwałej „Żarów” (PCO Żarów)

“Dofinansowanie posiłków staje się już powoli standardem i nieodłącznym elementem ogłoszeń o pracę” - mówi Alicja Grygas, specjalistka ds. personalnych w PCO Żarów. Z rozmowy z Alicją dowiecie się m.in., jak przyciągnąć kandydatów do pracy w dużym zakładzie, jak zadbać o obecnych pracowników nie tylko w trakcie pracy ale też poza nią, i co można zrobić dla wsparcia lokalnych społeczności.

Przeczytaj >

13.05.2021 | Benefity Pozapłacowe

Przygotowujecie firmę na powrót do biura lub czekacie na decyzję w sprawie? Oto 6 zasad, aby uniknąć emocjonalnej huśtawki wśród pracowników.

Tempo szczepień rośnie i jeśli wierzyć wynikom badań EY, zapewne i Wasze firmy planują częściowy lub całkowity powrót do biura. Mamy dla Was 6 wskazówek, jak przygotować firmę do kolejnej fali szybkich zmian.

Przeczytaj >

07.05.2021 | Odżywianie w pracy

Diana Wolańska – Buzalska, dietetyczka kliniczna, wykładowczyni, współtworzy z pracodawcami strategie polityki zdrowotnej dla pracowników

Zapraszamy Cię do przeczytania wywiadu z Dianą Wolańską - Buzalską, dietetyczką kliniczną, wykładowczynią, która pomaga pracodawcom tworzyć  strategie polityki zdrowotnej ich firm. Z rozmowy dowiesz się, jak możesz poprawić zdrowie i efektywność pracowników i oraz bezpieczeństwo w Twoim zakładzie pracy.

Przeczytaj >

04.05.2021 | Odżywianie w pracy

Automaty vendingowe z ciepłymi posiłkami i obiadami – zalety, wady, koszty. Porównanie z wirtualną stołówką.

Obecnie na rynku dostępne są już automaty serwujące ciepłe posiłki. Zobaczmy, jak wypadają na tle Lunchingu i odwrotnie. Przekonacie się, które rozwiązanie będzie dla Was wygodniejsze.

Przeczytaj >