fbpx

18.03.2024 | HR wiedza

Jak stworzyć efektywne ogłoszenie o pracę?

Innowacyjne podejście do tworzenia ogłoszeń o pracę łączy w sobie elementy HR i marketingu. Pozwala to nie tylko na skuteczniejsze dotarcie do właściwej grupy docelowej, ale także na budowanie długoterminowych relacji z kandydatami. Dzięki wykorzystaniu strategii marketingowych, takich jak storytelling, personalizacja, czy wybór innowacyjnych formatów, możemy nie tylko przyciągnąć uwagę kandydatów, ale także zaangażować ich na głębszym poziomie, jeszcze zanim zdecydują się na aplikację.

Więcej

15.03.2022 | Odżywianie w pracy

Dofinansowanie posiłków dla pracowników a ZUS – nowy limit kwoty zwolnionej ze składek [nowelizacja z 01.09.23 r.]

Firmy, które decydują się na dofinansowanie posiłków dla pracowników, mogą teraz liczyć na spore oszczędności w skali roku. Wszystko za sprawą nowelizacji rozporządzenia Ministra Rodziny i Polityki Społecznej, która weszła w życie 1 marca 2022 roku.

Przeczytaj >

16.02.2022 | Case Studies

Firmową stołówkę w zakładzie Wavin Polska S.A. zastąpiła wirtualna kantyna Lunching. Jakie są tego efekty?

Czy Covid był jedynym powodem zamknięcia stołówki? Zapraszamy do przeczytania wywiadu z Mirosławem Torchałą z Wavin Polska S.A. - innowacyjnego dostawcy rozwiązań dla budownictwa i infrastruktury na wielu kontynentach.

Przeczytaj >

07.02.2022 | Benefity Pozapłacowe

Na miejscu czy na wynos? Nowy sposób na lunch w pracy

Dzięki nowej usłudze Twoi pracownicy mogą wykorzystać kwotę dofinansowania posiłków w pobliskich lokalach. Zamawiają online za pośrednictwem platformy Lunching, a gotowe dania czekają na nich o ustalonej porze w wybranej restauracji.

Przeczytaj >

02.02.2022 | Odżywianie w pracy

Posiłki dla pracowników – możliwe formy organizacji i finansowania

Stoisz właśnie przed wyzwaniem, jakim jest organizacja posiłków dla pracowników, lub masz wątpliwości w kwestii rozliczeń? Zapoznaj się koniecznie z naszym artykułem. Odpowiemy Ci na szereg nurtujących pytań, w tym m.in.: kiedy pracownikowi należy się posiłek?

Przeczytaj >

17.01.2022 | Benefity Pozapłacowe

Podwyżka czy benefity, czyli jak zatrzymać pracownika?

Coraz częściej mówi się, że firmy muszą stanąć do “walki” o pracownika, kusząc go nie tylko atrakcyjnym wynagrodzeniem, ale i odpowiednio dobranymi benefitami. Co istotne, koszty takiego przedsięwzięcia nie muszą być bardzo wysokie - pod warunkiem, że pracodawca trafnie rozpozna i odpowie na potrzeby swojego zespołu.

Przeczytaj >

17.01.2022 | Odżywianie w pracy

Posiłki dla pracowników w biurze i w trybie hybrydowym. Sprawdźcie, jakie możliwości daje Wam Lunching.

Lunching jest narzędziem, które możecie wykorzystać do sprawnej organizacji posiłków dla pracowników w godzinach pracy na wiele różnych sposobów. To, co widzą w menu Wasi pracownicy, zależy od Was. Czy mają to być same lunche, czy może również śniadania i diety pudełkowe? A może wszystko, a pracownicy sami podejmą decyzję, co chcą zamawiać?

Przeczytaj >