fbpx

18.03.2024 | HR wiedza

Jak stworzyć efektywne ogłoszenie o pracę?

Innowacyjne podejście do tworzenia ogłoszeń o pracę łączy w sobie elementy HR i marketingu. Pozwala to nie tylko na skuteczniejsze dotarcie do właściwej grupy docelowej, ale także na budowanie długoterminowych relacji z kandydatami. Dzięki wykorzystaniu strategii marketingowych, takich jak storytelling, personalizacja, czy wybór innowacyjnych formatów, możemy nie tylko przyciągnąć uwagę kandydatów, ale także zaangażować ich na głębszym poziomie, jeszcze zanim zdecydują się na aplikację.

Więcej

15.04.2021 | Odżywianie w pracy

Posiłki w firmach produkcyjnych – zobacz, co zyskasz dając ludziom obiad

Dla pracodawców i związków zawodowych kluczowymi sprawami związanymi z pracownikami są płace i bezpieczeństwo miejsca pracy. Badania dowodzą, że obok zabezpieczeń przed hałasem czy chemikaliami, w trakcie pracy równie ważny jest dostęp do zdrowych posiłków. Właściwe odżywianie nie tylko poprawia produktywność i morale pracowników, ale zapobiega wypadkom, przedwczesnym zgonom i obniża koszty opieki zdrowotnej. Firmy, które zapewniają posiłki w swoich zakładach, są również bardziej konkurencyjne w trakcie rekrutacji. Przyciągają swoją ofertą ludzi, którym zależy nie tylko na samej pracy, ale również na zdrowiu i dobrej formie.

Przeczytaj >

25.03.2021 | Odżywianie w pracy

Karty lunchowe – koszty, wady, zalety. Porównanie z benefitem żywieniowym

Najczęstsze pytanie, które nam stawiacie brzmi: dlaczego Lunching, a nie na przykład karty lunchowe? Dlatego dokonaliśmy szczegółowej analizy tego, czym różnią się te dwa benefity, co dają pracownikom, oraz ile kosztuje obsługa każdego z nich. Poniższe porównanie powstało na podstawie licznych rozmów zarówno z HR-owcami jak i beneficjentami obu rozwiązań.

Przeczytaj >

24.02.2021 | Benefity Pozapłacowe

Zmotywowany zespół w trybie home office? Poznaj 15 benefitów dla pracujących zdalnie i w trybie hybrydowym.

Przygotowaliśmy dla Was listę benefitów dostępnych w home office lub modelu hybrydowym. Do przygotowania tej listy skłoniły nas najnowsze wyniki badań dotyczących pracy zdalnej przeprowadzanych w Polsce i zagranicą. Wskazują one na wyczerpanie ludzi pracą z domu. "Praca zdalna jest już nie tylko nudna, ale zaczyna być bardzo męcząca. Firmy eksperymentują z różnymi formami hybrydowej pracy, a pracownicy tęsknią do fizycznej obecności w firmie i społecznych interakcji” - czytamy w raporcie “Polski biznes w sytuacji pandemii" przygotowanym przez Akademię L. Koźmińskiego .

Przeczytaj >

03.02.2021 | Case Studies

Rozmawiamy z Justyną Bartnik, specjalistką HR w Tokai COBEX Polska

Z rozmowy z Justyną dowiecie się, jak wdrożyć wirtualną stołówkę Lunching w dużej firmie produkcyjnej. Tokai Cobex Polska posiada ponad 700-osoby zespół, który pracuje w Nowym Sączu i Raciborzu, łącznie w kilkunastu budynkach, na 3 zmiany. Przeczytajcie, jak sobie z tym poradzili.

Przeczytaj >

29.01.2021 | Odżywianie w pracy

Zadbaj o team spirit. Zjedz lunch w wirtualnym zespole.

Odbierz gotowy obiad, włącz kamerę i zobacz, co słychać u Twoich koleżanek i kolegów!

Przeczytaj >

14.01.2021 | Case Studies

Programista wybrał nas, a nie innego pracodawcę, bo mamy Lunching

“Pracownicy chcą benefitów, o których słyszeli i wiedzą, że są fajne. A większość osób nie zdawała sobie sprawy z tego, że jedzenie może być benefitem. Jeśli o coś prosili to były na przykład karty na sport. No ale teraz, kiedy wprowadziliśmy dofinansowanie posiłków, Lunching skradł serca ludzi.”- tak powiedziała nam Magda Woźniak, kierowniczka personalna firmy Plum, polskiego producenta zaawansowanej elektroniki przemysłowej.

Przeczytaj >